Hoe kies je een scooter?

Duofiets

Een scooter kan worden omschreven als een losse en gezellige auto, waarbij de berijder zit en de motor wordt ontstoken binnen dezelfde ruimte. De handeling van het rijden op een scooter is vergelijkbaar met die van het rijden op een duofiets of met paard en wagen. De belangrijkste factor van een scooter is de stabiliteit en de controle die wordt geboden door de pedalen en het stuur.

Het beste en meest eenvoudige model van een scooter is de motorfiets. Hij heeft geen kenteken of accijns en mag maar maximaal 8 mph. Dit is ruim binnen het aanvaardbare bereik van het paard. Zoals de naam al doet vermoeden, mag de bestuurder van een scooter of bromfiets deze voor persoonlijk vervoer gebruiken en niet harder dan 8 mph op een openbare weg.

De maximumsnelheid van de scooter en de impact ervan op de omgeving kunnen worden gecontroleerd door het aantal uren dat de bestuurder de activiteit op een veilige manier heeft geoefend. Hoe meer uren, hoe vaardiger de bestuurder wordt. Als de bestuurder minder dan 15 uur heeft gescooterd, kan hij geen rijbewijs meer krijgen. Hoe geavanceerd de scooter ook is, elke vaardigheid kan door oefening onder de knie worden gekregen.

Als u wilt de beste kwaliteit scooter te kopen onder 8 mph, is het sterk aanbevolen om eerst te raadplegen en een kijkje nemen op de kenmerken van elke scooter. Scooter is eigenlijk een tweewieler die een persoon voortbeweegt op een motorfiets-stijl frame. Het meest voorkomende type scooter is die met twee wielen, behalve de personen-dragende tweewielers. Het complexe deel van de scooter is het stuur of de twee voorwaarts bewegende wielen en de berijder zit in het midden van het frame direct achter de motor. De voetpassagier heeft bewegingsvrijheid, binnen bepaalde grenzen en vooral met behulp van voetregelaars.

De elektrische scooter is een nieuw soort scooter, die functioneert op een door een accu aangedreven motor die wordt aangedreven door een binnenste versnelling die kan worden gebruikt om de snelheid te verhogen of te verlagen en om met de wilskracht af te remmen of te versnellen. Er wordt gezegd dat dit type scooter dezelfde afstand kan afleggen of zelfs beter dan een auto met een motor van dezelfde grootte. Hoewel elektrische scooters een binnenversnelling hebben, is er geen koppeling zoals bij een auto.

Het aantal verkeersdoden ligt 15% lager op geasfalteerde wegen en 27% lager op snelwegen. Vergeleken met paardenkoetsen is een elektrische scooter beslist milieuvriendelijker. Hij is zelfs toegestaan op de snelweg. Afhankelijk van de plaats waar je scooters gebruikt, heb je een rijbewijs nodig of helemaal geen rijbewijs omdat er in sommige gebieden alleen aangewezen bestuurdersgebieden zijn. Je moet gewoon 21 jaar of ouder zijn met een geldig rijbewijs om scooters op de snelweg te mogen gebruiken. In veel gebieden wordt de scooter beschouwd als een wapen of vredeswapen. Ook al zijn elektrische scooters kleine voertuigen met lage snelheid, en zijn ze nuttiger dan grotere voertuigen, toch kunnen ze meer ongelukken krijgen in een oudere buurt vanwege de beperkte remcapaciteiten en het verhoogde aantal fiets- en voetongelukken.

Het totale gewicht, het gewicht van de persoon, de maximale hoogte en lengte en het comfort zijn enkele van de must voor mensen voor wie snelheid niet van belang is. Hoewel elektrische scooters tot 100 mijl per uur kunnen halen, is het toch beter als ze eerst op een lage snelheid worden gebruikt voor de eerste kilometers en dan worden opgevoerd tot een meer geschikte snelheid naarmate ze efficiƫnter worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.