Wat is de AED

automated external defibrillator

De AED was de eerste grote verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke indicatie voor borstlading. Bij een hartstilstand zou iemand onherstelbare hersenbeschadiging oplopen of zelfs een kasplantje zijn, niet meer in leven. Het was noodzakelijk snel een schok te laten afgeven om dit probleem op te lossen.

De AED online bestellen  werd mogelijk gemaakt door drie primaire antilichamen: ATP-ASEK (adrenozotricemie), adenosinetrifosfaat, en adenosinetrifosfaat. Daarom is het apparaat gelabeld met deze drie enzymen asifier.

Wanneer de persoon die de schok toedient een polsslag op de borst vindt die een zuurstofpuls zou kunnen zijn, controleert hij of deze sterk genoeg is om op een polsslag te wijzen. Zo ja, dan wordt de schok toegediend. Zo niet, dan wordt de schok niet toegediend.

Er zijn verschillende soorten hartstilstand. Deze zijn: ventriculaire fibrillatie, atriale fibrillatie, ventriculaire tachycardie, en atriale fibrillatie. Vasculaire aritmie is de meest voorkomende oorzaak van een hartstilstand. Geneesmiddelen of medicijnen kunnen de vele vormen van hartstilstand behandelen.

Verstikking is ook een vorm van hartstilstand. Meestal is een persoon bewusteloos, en als ze niet stikken vallen ze meestal flauw. Als ze ademen, is het meestal oppervlakkig en brandend op de borst. Pijn op de borst komt ook vaak voor.

het reactievermogen is gewoonlijk verminderd. De meeste patiënten zijn ambulant, maar kunnen soms niet direct slikken en ademen. Zij kunnen piepen of hoesten. Luider snurken komt vaak voor.

Pijn op de borst brengt nog andere symptomen met zich mee: misselijkheid, braken, gevoelloosheid en tintelingen. Ook zijn kortademigheid, uitstulping of verdraaiing van de borstkas en gemakkelijk blauwe plekken in het gezicht vaak voorkomende verschijnselen.

lingsverschijnselen kunnen kort na de hartaanval optreden en enkele dagen aanhouden. Alle symptomen leiden ertoe dat de patiënt met spoed naar het ziekenhuis moet worden gebracht.

Dan is het duidelijk dat je op de spoedafdeling bent. Hier worden tests gedaan om te zien wat er werkelijk is gebeurd. Het is meestal een ziekenhuisopname. Vervolgens wordt een röntgenfoto van het hart gemaakt. Er kan een urinetest worden gedaan en een zenuwgeleidingsonderzoek. Dit zal de hoeveelheid zuurstof in het bloed bepalen. Er wordt bloedonderzoek gedaan en er wordt een hartkatheterisatie uitgevoerd. Dit is om te zien of er bloedstolsels zijn. Er kan ook een CT-scan worden gemaakt.

In elk ziekenhuis is er een uitslaapkamer, en elke patiënt krijgt een uitslaapzak. Dit is de plaats waar u uw helderheid van geest kunt terugkrijgen, en uw gevoel voor wat u na de operatie gaat doen. U zult voorlopig geen gewicht kunnen zetten op het been dat u niet zult gebruiken, dus laten we u zo snel mogelijk op de been helpen.

Dus, je moet zo snel mogelijk opstaan. U zult niet kunnen eten, dus ik raad u aan om op weg naar huis iets te gaan eten. Dit voorkomt dat u honger krijgt, en helpt u om de juiste hoeveelheid brandstof in te nemen. Uw benen zullen nog pijnlijk zijn en u zult nog steeds pijn hebben, maar u zult niet kunnen opstaan. Bij uw ontslag uit het ziekenhuis krijgt u loophulpmiddelen om u te helpen zich te verplaatsen, en krijgt u bedankkaarten. Het kan deprimerend zijn om in dit ziekenhuis te liggen, maar wees trots op uw herstel. Het is nog niet te laat om met uw thuiskomstproces te beginnen.

Als je meer wilt weten over mijn thuiskomst reis ophttp://www.afternoonrecovery.blogspot.com, kun je meer lezen over mijn ervaring metforts op mijn website.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.