Wat is een goed

Process control

Process control( klasgenoten in de wereld van de computers ) omvat een grote verscheidenheid van technieken voor het uitvoeren van metingen en controles op de menselijke werkstroom (ook bekend als SCADA). De automatiseringssoftware is in staat om meet- en regelfuncties uit te voeren, en kan deze functies uitvoeren binnen een proces of op het werk.

Het meest voorkomende automatiseringsproces is de gas- en oliewinning. Het proces van gas- en oliewinning begint met het boren van gaten door horizontale boorput boormachines (HMW). De gaten worden door het gesteente geboord met behulp van een waterstraal die een klein mengsel van gesteente en vloeistof met hoge snelheid door zeer kleine gaatjes stuurt, de zogenaamde appraisal holes. Het vloeistofmengsel bevindt zich in een opslagtank met een diameter van ongeveer 1/300 van een inch. De mainframe computerprogramma’s, die de productie of de oogst kunnen controleren, sturen commando’s naar de bediende HMW’s of waterstraalprinter om een schijf van spuitgieten te produceren (de metalen kraag die het putkussenmateriaal omsluit). De schijf wordt vervolgens door een gradatie-controller onder gecontroleerde drukomstandigheden naar de druklocatie bewogen om een holte te vormen die met omhullende elementen wordt gevuld. Afhankelijk van de diameter van de put, kunnen ongeveer 50 tot 100 stuks spuitgieten vereist zijn. De productiegang kan kort of lang zijn, en de afstand tussen de drukplaatsen kan variĆ«ren van minder dan honderd voet tot vele duizenden mijlen, afhankelijk van het type putboring.

Het boorputmateriaal wordt door de boorputdetector verplaatst van de achterkant van de boorput naar de voorkant van de boorput. De Well Pad Detector is gewoonlijk een op afstand bediend voertuig dat eruit kan zien als een drilboor, waarin een laserstraal het boorgatmateriaal vindt op een voorgeprogrammeerde route. De operator of de controleur controleert de richting van de laserlichtstraal en de Well Pad Finder beweegt deze naar het boorputoppervlak langs de Z-as. De Well Pad detector verlaat het voertuig en detecteert de afwezigheid van een boorputkussen op de bodem van de boorput.

Een systeem om de put af te sluiten kan een van deze systemen zijn, of een combinatie ervan. Een systeem voor het afsluiten van een boorput omvat verstevigingen boven of onder een boorputpunt, een blok met ventilatieopeningen voor over het algemeen horizontale afsluiting van boorputten, en/of een rechte buis met ventilatieopeningen voor verticale afsluiting van boorputten. Enkele van de talrijke componenten van een putafsluitingssysteem omvatten:

Lees meer

Instrumentation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.