Wat niet te doen bij een super

Wenkbrauwen Eindhoven

Ik werd onlangs gecontacteerd door een persoon die een verhaal heeft te vertellen over het feit dat hij werd meegesleurd, bloedde en in paniek raakte op de Indianapolis Motor Speedway tijdens de 2001 en 2002 Redline heats. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen de IMS wegens het overtreden van de Indiana en Unfair Competition Law. De “aanklagers” voeren aan dat de promotor van Redline, K.S., aan het einde van het evenement elke heat automatisch certificeerde als een officiĆ«le race. Het verzuim van Redline’s promotor om de nodige zorgvuldigheid te betrachten met betrekking tot de concurrentievoorwaarden van de heat, en alternatieve voorwaarden, heeft geleid tot een onveilige situatie, en stelt Redline aansprakelijk. Zij vorderen schadevergoeding voor emotioneel leed, pijn en de schending van de Indiana’s Lemon Law. Redline verzuimde de tijdelijke overdekking commercieel te klimatiseren.

Dit zijn slechts enkele van de verhalen die ik heb gehoord tijdens het bijwonen van verschillende van de “Super Pocket Bicycles”-Topbijeenkomsten in de afgelopen vijf jaar. Nu begrijp ik de fijne kneepjes en de ingewikkeldheden die betrokken zijn bij de motorhelm/permanente behuizing business, waaronder: Een aansprakelijkheidsbepaling; een onafhankelijk certificatieproces; een contract tussen de fabrikant en de racer; bepalingen en garanties; en registratie- en verzekeringseisen. Een aantal van deze borstels komen tegelijkertijd tot stand. In het verleden heb ik verhalen gehoord van monteurs die na een inspectie een air-check op de garagevloer lieten uitvoeren en vervolgens de resultaten van de air-check naar de verkoper stuurden, zonder medeweten van de koper. Ik heb ook gehoord van een verkoper die, nadat hij een opgesomde lijst met vragen naar een reparateur heeft gestuurd, de koper later per e-mail informeert over een op handen zijnde reparatie en de toekomstige kosten en/of leveringsdata. Dit lijkt mij een recept voor kopershersenen.

Summit Racing’s Stinky Foot zal verschijnen in de uitgave van 7 maart van PopularReason.vic magazines. In de nasleep van het recente topic over “What Not To Do At A Super Pocket bicycleSummit,” werden veel zaken van gezond verstand naar boven gehaald, samen met zelfingenomen advies zoals, “Ga op de grond zitten bij de degradatie met rode schoenen aan; sla je hoed achterover zodat je neus zijwaarts bloedt; buig je nek naar voren zodat je neus achter je hoofd valt.” Ik veronderstel dat de verkopers de geur van onheil diep in het bos hebben opgevangen.

Lees meer

werving & selectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.